VETERİNER BESİN/GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (YL) - Department Information   
Language Turkish
Program Time (Year) 2
Max.Program Time (Year) 3
Program Quota
Internships Status Absent
ÖSYM type ALES
About Programme

1- Programın Kısa Geçmişi 

Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Yüksek Lisans Programında gıda maddelerinin güvenli olarak üretimi, muhafazası, tüketilmesi, üretim teknolojileri ve yasal düzenlemeler ile ilgili bilgilerin verilmesinin yanı sıra öğrencilerin güncel gelişmeleri izlemeleri, Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında bilimsel proje planlamaları ve yapılan araştırmalara katılmaları sağlanır.

2- Verilen Derece

Besin Hijyeni ve Teknolojisi Doktora Programı, 4 Haziran 2017 tarih ve 30086 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Dicle Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtilen koşullar sağlandığı takdirde Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bilim Alanında Yüksek Lisans derecesine sahip olunur.

3- Derecenin Düzeyi

Yüksek Lisans

4- Kabul ve Kayıt Koşulları 

4 Haziran 2017 tarih ve 30086 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Dicle Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtilen koşullar geçerlidir.

5- Önceki Öğrenmenin Tanınması

“Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.

6- Yeterlilik Koşulları ve Kabul Koşulları  

4 Haziran 2017 tarih ve 30086 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Dicle Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtilen koşullar geçerlidir.

7- Program Profili

Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında bilgi, beceri ve tutumlarla donanmış, gıda ile ilgili alanlarda sorumlu yöneticilik ve koruyucu hekimlik yapabilecek, etik kurallarını bilen ve uygulayan, araştırıcı ve sorgulayıcı olan, kendisini sürekli geliştiren, uluslararası düzeyde de kabul edilebilen ölçütlere uygun bireyler yetiştirmek

8- Mezunların İstihdam Profilleri

1-Et ve Et Ürünleri Üreten/Ambalajlayan İş Yerleri

2- Mezbaha ve Kombinalar

3- Süt ve Süt Ürünleri, Dondurma ve Yenilebilir Buzlu Ürünleri Üreten/Ambalajlayan İş Yerleri

4- Yemek Fabrikaları (tabldot yemek-soğuk meze...vb)

5- Su Ürünleri İşleyen İş Yerleri

7- Soğuk Hava Depoları, Sade Buz Üreten İş Yerleri

8- Gıda Analiz ve Ar-Ge Laboratuvarları,

9- Gıda ve beslenme ile ilişkili diğer alanlar


9- Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

4 Haziran 2017 tarih ve 30086 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Dicle Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtilen koşullar geçerlidir.

10- Mezuniyet Koşulları

4 Haziran 2017 tarih ve 30086 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Dicle Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde belirtilen koşulları sağlayan öğrenciler mezun olabilirler.

11- Anabilim Dalı Olanakları

Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalında görevli 6 öğretim üyesinin lisansüstü eğitimde verdiği teorik ve uygulamalı dersler, Anabilim Dalı laboratuvarları ve Fakültemiz Gıda İşletmesi Süt Ünitelerinde bulunan olanaklardan yararlanılarak gerçekleştirilmektedir. Besin Hijyeni ve Teknolojisi Laboratuvarında gıda maddelerinin duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesine yönelik eğitim ve bilimsel çalışmalar yapılmaktadır.

12- Adres-İletişim Bilgileri

Prof. Dr. H. Şahan GÜRAN, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Kampüs, 21280, Diyarbakır. Tel : 0412 241 10 00 (8673)


 
PROG. Director
Associate Prof.Dr. Hüsnü Şahan GÜRAN
History
Qualification Awarded
Admission Requirements
Higher Grade Transition
Graduation Requirements
Occupational Profiles of Graduates
Assessment and Grading



https://obs.dicle.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=2039&lang=en