HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 40
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SÖZ
Program İçeriği
Kısa Süre İçerisinde Güncellenecektir.
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Aslı AYDEMİR
Tarihçe
Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin kurulması 01/02/2010 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla kabul edilmiş ve karar aynı tarihte Resmi Gazete’de yayınılarak yürürlüğe girmiştir. Aynı tarihte Fakültemiz bünyesinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo TV ve Sinema ile Gazetecilik bölümleri açıldı. Bu süre içerisinde yapılanmasını ve Eğitim kadrosunu tamamlamaya çalışan Üniversitemiz İletişim Fakültesi, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında Halkla İlişikler ve Tanıtım Bölümüne YÖK’ün 27.05.2016 tarih ve 14621 sayılı kararıyla 40 öğrenci alarak eğitim hayatına başlamıştır.
Kazanılan Derece
Bu bölümü başarıyla tamamlayan öğrencilere "Halkla İlişkiler ve Tanıtım" alanında lisans diploması verilir.
Kabul Koşulları
Fakülteye kabul ve kayıt Yükseköğretim Kanunu ve kuralları çerçevesinde düzenlenir. Öğrenciler, Fakülteye Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre kabul edilirler. Fakülteye kabul için LYS’den yeterli puanı almış adayların kayıtları Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen tarihlerde Üniversite Rektörlüğü’nde yapılır. Kayıt için gerekli belgeler; 1 - Lise ve dengi okul diploması, 2 - ÖSYM'ce yapılan yerleştirme sonuç belgesi. Ayrıca Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ve Yatay Geçiş ile öğrenci alımı yapılmaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları, mezuniyet notlarının yeterli olmaları, yeterli düzeyde yabancı dil puanlarının olması ve yapılan mülakat sonucunda yüksek puan almaları neticesinde lisansüstü programlarda eğitim alabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Mezun olabilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin tümünü başarıyla tamamlaması ve 240 AKTS'yi doldurmuş olması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Özel ve Devlet kurumlarındaki halkla ilişkiler ve tanıtım birimlerinde görev yapılabilir. Kişiler kendi ajanslarını açabilir.
Ölçme ve Değerlendirme
Bu programda sınavlar ve değerlendirmeler "Dicle Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" esas alınarak yapılmaktadır. Programa devam eden öğrenciler bir dersten veya uygulamadan yarıyıl/yılsonu ve varsa bütünleme sınavlarına girebilmek için; teorik derslerin en az %70’ine, uygulamalı derslerin ise en az %80'ine devam etmiş olmalıdırlar. Bu şartları yerine getiremeyen öğrenciler dönem sınavlarına giremezler. Öğrencilerin devam durumları, ders sorumlularınca izlenir. Bir dersin devamını alıp da başarısız olan öğrencilerin, dersi tekrarlamaları durumunda, yeniden devam şartı aranmaz. Derse devam eden öğrenciler, her dönem için bir ara sınav ve bir final sınavına girerler. Ham başarı puanı, dönem sonu veya bütünleme sınav puanının % 60’ına, ara sınav puan ortalamasının % 40’ının eklenmesiyle hesaplanır. Ham başarı notunun elde edilmesinde dönem içi notu ve yarıyıl/yılsonu sınav sonuçları 100 tam puan üzerinden hesaplanır.



https://obs.dicle.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=2138