BESLENME VE DİYETETİK - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 50
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

Dicle Üniversitesi’nde misyonuna uygun olarak sağlık alanında ülkemizin istikbali ve istikrarı için çalışmayı görev edinmiş, dünyadaki gelişmeleri iyi tanıyan, etik değerlere saygılı, eleştirel düşünebilen uluslararası düzeyde nitelikli sağlık profesyonelleri yetiştirmek amacıyla, Yükseköğretim Kurulu Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığının 15.04.2021 tarih ve 27906 sayılı kararıyla Dicle Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksekokulu bünyesinde Hemşirelik Bölümüne ek olarak Beslenme ve Diyetetik Bölümü açılmıştır.


Tarihçe
Dicle Üniversitesi’nde misyonuna uygun olarak sağlık alanında ülkemizin istikbali ve istikrarı için çalışmayı görev edinmiş, dünyadaki gelişmeleri iyi tanıyan, etik değerlere saygılı, eleştirel düşünebilen uluslararası düzeyde nitelikli sağlık profesyonelleri yetiştirmek amacıyla, 28 Mart 2022 tarihli 31082 sayılı Resmi Gazete’de ilan edilen Atatürk Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bağlı “Beslenme ve Diyetetik Bölümü” kurulmuştur.
Kazanılan Derece
Beslenme ve Diyetetik Alanında Lisans derecesi ve Diyetisyen ünvanını kazanırlar.
Kabul Koşulları
T.C. vatandaşı öğrenciler, Beslenme ve Diyetetik bölümüne Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) yaptığı Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonucuna göre kabul edilirler. Yabancı uyruklu öğrenciler, programa üniversiteye yaptıkları direkt başvuruların değerlendirilmesi sonucunda kabul edilir.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ulusal veya uluslararasında kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 8 yarıyıldaki tüm dersleri başararak 240 AKTS kazanmış olmaları Dicle Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirtilen koşulları sağlaması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları

Mezunlar, hastanelerde klinik diyetisyen veya yönetici diyetisyen olarak, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında yönetici diyetisyen veya toplum sağlığı diyetisyeni, besin sanayinde, bireysel diyet danışma ve eğitim merkezlerinde çalışabilmekte ve/veya akademisyen olarak istihdam edilebilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirme süreçlerine ilişkin genel bilgiler için Dicle Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine başvurulabilir. Dicle Üniversitesi eğitim programlarında en sık kullanılan değerlendirme yöntemleri aşağıda verilmiştir. Programlar bu yöntemlerin çoğunu eğitim amaç ve hedeflerine uygun olarak kullanır. Ara Sına, Final Sınav, Kısa Sınav, Ödev Değerlendirme, Rapor Sunma



https://obs.dicle.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=2492