TEMEL BİLİMLER - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi ÖZEL YETENEK
Program İçeriği

 


                    2005 – 2006 öğretim yılından itibaren lisans düzeyinde öğrenci kabulüne başlayan Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde müzik ile ilgili kurulan kurum ve kuruluşların öncüsü durumundadır. Müzik eğitimi alanında uygulanan bilimsel metotlar ve ölçme – değerlendirme teknikleri sayesinde, konservatuvarımızın bölgedeki önemi yadsınamaz hale gelmiştir. Bu konumumuzun farkında ve bilincinde olarak üstlenmiş olduğumuz görevi akademik platformda yerine getirmekteyiz. Bu doğrultuda ulusal ve uluslar arası gelişmelere her zaman açık olmak ve bu gelişmeleri takip etmek, sanatın ve sanatçının toplum içerisindeki değerini yükseltmek, ülkemizi ve konservatuarımızı, ulusal ve uluslar arası düzeyde temsil edebilecek eğitimci, akademisyen ve müzisyen yetiştirmektir.

      Temel Bilimler Bölümü; sanat eğitiminde geleneksel ve çağdaş eğitimi birleştiren, harmanlayan ve bir sentez halinde sunulmasının gerekliliğini savunan bir bakış açısına sahiptir. Sanat eğitiminin kurumsallaşması ve sanata olan bakış açısının bilimsel hale getirilmesi ise diğer bir önemli görüşümüzdür. Gerek öğrencilerimizi, gerekse mezunlarımızı bu bağlamda uluslar arası düzeyde tercih edilen birer müzisyen veya akademisyen olarak yetiştirmek temel vizyonumuzun gereğidir.


Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Şerif Gayretli
Tarihçe
Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü Rektörlük Makamının 29.05.2000 tarihli yazısı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 22.09.2000 tarih ve B.30.0.EÖB.0.00.00.03-06.04-1976 sayılı kararıyla (2547 sayılı Kanun’un 2880 sayılı Kanun’la değiGik 7/d-2 maddesi kapsamında) Temel Bilimler Bölümünün açılmasına izin verilmiştir. Ancak, bölüme öğretim elemanı temin edildikten sonra, 2002-2003 eğitim ve öğretim yılında, 20 öğrenci kontenjanıyla eğitim-öğretime başlanmıştır ve halen devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Bu bölümden mezun olan öğrenci lisans diploması almaya hak kazanır.
Kabul Koşulları
Üniversiteye giriş sınavı baraj puanını aldıktan sonra özel yetenek sınavlarını başarıyla tamamlamış adaylar Üniversitemizin belirlediği kontenjan çerçevesinde öğrenci olarak kabul edilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü eğitim programını başarı ile tamamlayan öğrenciler ilgili üniversitelerin lisans üstü programlara başvurabilir. Ancak Devlet Konservatuvarında lisans üstü program bulunmamaktadır.
Mezuniyet Koşulları
Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü eğitim programından mezun olabilmek için öğrencilerin en az 240 AKTS kredi alarak eğitim programında belirlenen bütün derslerin, bitirme ödevi derslerinin başarı ile tamamlanması ve genel akademik not ortalamasının 100 üzerinden 60 olması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu bölümden mezun olanlar, TRT, Devlete bağlı veya özel koro/orkestralarda sanatçı olabilir, alanı ile ilgili yüksek lisans programlarına belirli yeterlikleri tamamlayıp başvurabilir, formasyon eğitimi alarak müzik öğretmenliğine müracaat edebilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Temel Bilimler Bölümü'nde görülen derslerdeki sınavlar yazılı, sözlü ve uygulama biçiminde yapılmaktadır.



https://obs.dicle.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=540