TÜRK HALK OYUNLARI - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi ÖZEL YETENEK
Program İçeriği


                          Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü 4 yıllık lisans eğitimi veren aynı zamanda alanında uzman yetiştiren bir bölümdür. Üniversite seçme yerleştirme 1. basamak sınavından sonra yapılan 2 aşamalı Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alır. Ses işitme, ritim algılama, ezgi tekrarı ve hareket algılama alanlarından sorular sorularak adayın alan ile ilgili becerisi test edilir.  Eğitim ve öğretim süresince Solfej ve Nazariyat (Türk Müziği, Türk Halk Müziği, Temel Müzik ), Halk Müziği Repertuvar, Ritim Bilgisi, Türk Halk Oyunlarının tüm türlerinden danslar (yöre) repertuvar dersleri, Bale, Sahne, Hareket Notasyonu, ,Koreografi, Kostüm, Oyun Müzikleri, Eşlik ve Çalgı dersleri  öğretilir. 2. sınıftan itibaren bazı dersler seçmeli olarak öğrencinin isteği ve branşlaşmak istediği alanla ilgili olarak verilir.

Bölüm Başkanı
Doç. Mustafa ŞAHİN
Tarihçe
Türk Halk Oyunları Bölümü 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında açılmıştır.
Kazanılan Derece
Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü'nü bitiren öğrencilerimize 4 yıllık eğitimi başarıyla tamamladığını gösteren Devlet Konservatuvarı lisans diploması verilmektedir.
Kabul Koşulları
Üniversiteye giriş sınavı 1. aşama baraj puanını aldıktan sonra özel yetenek sınavlarını başarıyla tamamlamış adaylar Üniversitemizin belirlediği kontenjan çerçevesinde öğrenci olarak kabul edilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü eğitim programını başarı ile tamamlayan öğrenciler ilgili üniversitelerin lisans üstü programlara başvurabilir.
Mezuniyet Koşulları
Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü eğitim programından mezun olabilmek için öğrencilerin en az 240 AKTS kredi alarak eğitim programında belirlenen bütün derslerin, bitirme ödevi derslerinin başarı ile tamamlanması ve genel akademik not ortalamasının 100 üzerinden 60 olması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olan öğrencilerimiz kamu ve özel sektörde görev alabilirler. Sanatçı, müzik öğretmeni, üniversitelerde araştırma görevlisi ve akademisyen olarak çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Uygulamalı ve yazılı ara sınav, final ve bütünleme sınavları yapılarak değerlendirme gerçekleştirilmektedir. Ayrıca dönem içinde ödevlerde değerlendirme için yaptırılır.



https://obs.dicle.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=542